USR validează afilierea la grupul parlamentar ALDE + RENAISSANCE + USR-Plus

Comitetul Politic al USR a validat afilierea Uniunii la grupul parlamentar ALDE+Renaissance+USR-Plus. „Liberalismul a învins. Tăriceanu, Norica Nicolai şi Daniel Barbu rămân doar o poveste tristă pentru România”, scrie deputatul Iulian Bulai.

Deputatul Iulian Bulai a anunţat pe Facebook: „Comitetul Politic validează afilierea USR la grupul parlamentar ALDE+RENAISSANCE+USRPLUS. Scriem istorie în România şi în Europa.Liberalismul a învins. Tăriceanu, Norica Nicolai şi Daniel Barbu rămân doar o poveste tristă pentru România. Asta am decis acum la Brăila”.

Potrivit unui comunicat transmis ulterior de USR, Comitetul Politic al Uniunii Salvaţi România, reunit sâmbătă la Brăila, a validat afilierea europeană la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European. Decizia de validare a afilierii europene a întrunit 84 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi trei abţineri.

„Avem o datorie uriaşă faţă de cei peste 2 milioane de români care au votat Alianţa 2020 USR PLUS la alegerile din 26 mai şi care au făcut din Alianţă un jucător pe scena politică la egalitate cu PSD şi PNL. Îi vom reprezenta pe români cu fruntea sus în Europa şi vom încerca să reparăm tot răul pe care l-au făcut PSD şi ALDE în ultimii doi ani şi jumătate în ceea ce priveşte imaginea şi credibilitatea României. Europarlamentarii Alianţei 2020 USR PLUS vor demonstra că locul României este în Europa şi că Europa poate însemna o sursă de progres şi de prosperitate pentru toţi românii”, a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

În cadrul noului grup format în Parlamentul European, al cărui nume definitiv va fi stabilit în curând, delegaţia Alianţei 2020 USR PLUS va fi a treia ca mărime după cele ale Franţei şi Marii Britanii.

Sâmbătă la Brăila, reprezentanţii USR urmează să decidă componenţa comisiei de negociere cu PLUS.

Încă din luna mai, Dan Barna, liderul USR, a anunţat că obiectivul USR-PLUS este ca într-un an şi jumătate să dea României un preşedinte şi primul ministru, dar şi primarul Capitalei.

Alte teme pe ordinea de zi de la Brăila: modificarea statutului partidului, pentru ca fiecare membru USR să poată vota alegerea preşedintelui şi un alt punct este legat de evaluarea rezultatelor la alegerile europarlamentare.

 

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *