Tăriceanu a rămas cu imunitatea intactă

Cererea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost respinsă de Senat, cu 38 de voturi pentru, 71 împotrivă și o abținere.

Șerban Nicolae, Senatorul PSD, s-a pronunțat împotriva aprobării cererii de urmărire penală pe numele lui Tăriceanu, acuzând parlamentarii din opoziție că nu au cunoștințe juridice și că invocă în mod eronat rezultatul alegerilor europarlamentare și cel al referendumului pe justiție din data de 26 mai.

În plenul Senatului, Tăriceanu s-a apărat spunând că acuzațiile la adresa sa sunt de natură politică, invocând luările sale de poziție împotriva „abuzurilor din justiție” și necesitatea ca investigarea magistraților să treacă de la DNA la o secție specială.

În perioada în care era premier, Tăriceanu este acuzat că a primit „foloase materiale” de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă pentru a interveni în vederea încheierii unor acte adiţionale la un contract derulat de companie.

Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10% din valoarea acestor acte adiţionale, urmând a fi utilizată în beneficiul demnitarului, fiind ulterior transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *