Elicopterul SMURD n-a ajuns pentru bărbatul căruia un urs i-a sfâșiat piciorul

Fiul unui bărbat din Curtea de Argeș, care și-a pierdut un picior după ce a atacat de un urs într-o pădure de lângă oraș, vrea să dea în judecată serviciul de ambulanță și SMURD-ul. Bărbatul său spune că a primit asigurări că un elicopter va fi trimis în zonă pentru că tatăl său pierduse mult sânge, însă după aproape două ore de așteptare echipajul medical a ajuns la fața locului, parcurgând cinci kilometri pe jos.

Emil Tuță era împreună cu tatăl său în momentul în care un urs i-a atacat într-o pădure de la marginea orașului Curtea de Argeș. Bărbatul a sunat speriat la 112 pentru că animalul sălbatic îi sfâșiase un picior tatălui său. După ce a reușit să alunge sălbăticinea, a apelat din nou numărul de urgență, cerând să fie trimis un elicopter pentru că tatăl său pierduse mult sânge, conform știrileprotv. Operatorul i-a dat de înțeles că un elicopter va trimis în zona greu accesibilă.

„I-am explicat operatorului de la 112 că ne aflăm într-o locaţie izolată, greu accesibilă şi că vreau să trimită elicopterul. Mi-a spus că nicio problemă, echipajul de pe elicopter ne aude în momentul ăsta”, a povestit Emil Tuță, fiul victimei. Bărbatul spune ca a urmat însă o oră și jumătate de așteptare. „Tot timpul am sperat să vină elicopterul, pentru că era singura şansă să-mi salvez tatăl. Aşa cum pentru un senator s-a putut, au trimis un elicopter la Suceava pentru un fleac, pentru tatăl meu care era în pericol de moarte au refuzat probabil să trimită elicopterul”.

Cei care au ajuns primii la fața locului au fost vecinii omului. Mai apoi în pădure și-au făcut apariția o asistentă și un șofer de la ambulanță. „La 17.42 echipajul s-a pus în mişcare pentru caz, au ajuns la pacient la orele 19. Pentru că din 6 km, un km a fost parcurs cu ambulanţa, iar alţi 5 km pe jos! S-a considerat că nu este oportună intervenţia elicopterului”, a explicat Marian Hiru, director SAJ Argeș.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că în acest caz se impunea intervenția elicopterului, însă zborul nu a putut fi realizat din cauza vremii. Revoltat, fiul bărbatului atacat de urs și-a angajat un avocat pentru a da în judecată serviciul de Ambulanță și SMURD-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *