Deta rămâne fără primar

Prefectul Timișului a semnat, luni, ordinul de încetare a mandatului primarului localității Deta, Petru Roman, deoarece în urma procesului cu Agenția Națională de Integritate s-a constatat un conflict de interese de natură administrativă.
Vă prezentăm în cele ce urmează comunicatul oficial al ANI:
„Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea perioadei normale, a mandatului de primar al oraşului Deta, judeţul Timiş, al domnului Petru Roman, ca urmare a constatării conflictului de interese”, se arată în Ordinul semnat luni de prefectul Eva Andreaş.

Ordinul vine după ce Petru Roman a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care a constatat existența unui conflict de interese de natură administrativă. Mai exact, în perioada exercitării mandatului de primar, firma în care primarul și soția sa erau asociați unici a încheiat cu Primăria Orașului Deta patru contracte de servicii, în valoare totală de 28.760 de lei. O altă problemă identificată de ANI a fost că o societate cooperativă, în care primarul era membru cooperator, a emis către Primăria Orașului Deta 100 de facturi în sumă totală de 45.543 de lei. ”Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, a fost anunţul ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *