Încă două cadavre găsite în urma naufragiului din Budapesta

Alte două corpuri au fost găsite marţi în apele Dunării după naufragiul ambarcaţiunii Sirena la bordul căreia se afla un grup de turişti sud-coreeni, produs la Budapesta pe 29 mai, informează AFP. Ambarcaţiunea de 26 metri lungime, care avea la bord 33 de sud-coreeni şi 2 membri ai echipajului ungar, s-a scufundat miercuri în 7 secunde după o ciocnire cu nava de croazieră de 135 metri Viking Sigyn. Au supravieţuit doar 7 persoane.

Cadavrul unui bărbat a fost extras prin fereastra navei şi un alt corp a fost descoperit în zona localităţii Kulcs, la aproximativ 70 km în aval. Conform raportului autorităţilor, 17 persoane, printre care o fetiţă de 6 ani şi doi membri ai echipajului sunt în continuare date dispărute.

“Vizibilitatea este aproape nulă, nu ştim în ce măsură a fost afectată ambarcaţiunea şi ce capcane poate ascunde. Nu dorim să avem şi mai mulţi morţi”, a declarat ministrul de interne Sandor Pinter.

Autorităţile de la Budapesta au în vedere și recuperarea epavei, dar desfăşurarea macaralei plutitoare presupune o scădere importantă a nivelului apei, ceea ce ar putea să mai dureze câteva zile. Oficialii din Coreea de Sud ar prefera ca toate corpurile să fie recuperate înaintea finalizării acestei operaţiuni, pentru a limita riscurile de a pierde restul cadavrelor rămase în navă, totodată trimițând 27 de specialiști pentru a ajuta la căutări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *